Briwat met kip

Ingrediënten;
Deeg;
-         ½ kilo fillodeeg
-         Olie/boter gemengd en gesmolten
Kipvulling;
-         1 kip ( van ongeveer 2 kilo)
-         1 kilo uien
-         1 bosje koriander
-         Olijfolie
-         Zonnebloemolie
-         Saffraandraadjes
-         Kurkuma
-         Gemberpoeder
-         Kaneel
-         Safraan
-         Peper
-         Zout
-         7/8 eieren
Versiering;
-         Kaneel
-         Poedersuiker

Bereidingswijze;
Pak een kleine kom en doe hier een beetje water in, meng hierin alle kruiden. Pak nu de kip en snij deze in ongeveer 3 stukken. Marineer de kip stukken met de water/kruiden mengsel. (je kunt dit het beste de nacht ervoor doen, zodat de kruiden goed intrekken).
Snij de uien in kleine blokjes. Snij ook de koriander fijn. Pak nu een pan en doe hierin de olijfolie, zonnebloemolie in. Doe hier ook de gesneden uien, kip & koriander in, zet het nu op een laag vuurtje.
Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen, voeg daarna 1 glas water toe, en laat dit voor ongeveer een half uurtje verder koken (tot de kip gaar is). Als de kip gaar, pak je de kip stukken uit de pan, laat het afkoelen, Haal nu het vlees van de botten, en versnipper deze dan in kleine stukjes, doe deze in een aparte kom. Pak nu de pan waar de bouillon met de uienmengsel inzit, en breek hier de eieren in, laat het door pruttelen totdat de bouillon verdampt is. Voeg deze dan toe bij de kip stukjes, en meng dit.
Pak nu de fillodeeg en snij deze in lange verticale stukken, besmeer deze met de boter/olie mengsel. Pak nu de kipmengsel en leg dit aan het einde van de fillodeeg, vouw het nu op en rol het in een driehoek vorm(zie video).
Bak ze nu in de oven voor ongeveer 15 minuten, als ze afgekoeld zijn kan je ze bestrooien met kaneel, poedersuiker.