Ma9rod bwardatayn


Ingrediënten;
Deeg;
-         ½ kg meel
-         125 gram boter
-         Kleine glas bloesemwater
-         Theelepel poedersuiker
-         Zout
-         Water
-         cacao
Vulling;
-         ½ kg pinda’s geroosterd & gemaald
-         125 gram poedersuiker
-         Kaneel
Versiering;
-         Nappage


Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten). Pak een klein beetje van het deeg, en voeg hier cacao aan toe, meng dit goed. Laat het beslag voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar. Rooster de pinda’s en maal ze daarna fijn, stop dit nu in een kom voeg hier de poedersuiker & kaneel aan toe, meng dit goed.
Rol dit nu op tot lange dikke stafen.
Rol het ‘’witte’’ deeg nu uit in een rechthoekige vorm, rol de pindavulling in een lange dikke staaf en leg deze op het ‘’witte’’ deeg, rol nu het deeg er zo overheen dat het de pindavulling bedekt en je een ronde staaf vorm krijgt, druk het nu voorzichtig plat aan de bovenkant, zodat je een rechthoekige staaf hebt, snij nu met een mes kleine ruiten (zie afbeelding). Pak nu het ‘’bruine’’ deeg, en snij hier middelmatige bloemetjes mee uit, stop deze in de eiwit en plak ze vervolgens op de ruit, pak nu het witte deeg, en snij hier het kleinste bloemetje uit stop deze ook in de eiwit, en leg deze boven het andere bloemetje.
Doe dit met alle koekjes. Stop ze nu in de oven.
 Als ze afgekoeld zijn besmeer je ze met nappage.