Turkse broodjes



Ingrediënten;
Deeg;
-         1 kg meel
-         6 lepels suiker
-         6 lepels olie
-         1 lepel gist
-         1 bakpoeder
-         2 vanillesuiker
-         Zout
Vulling;
-         boter & olie voor besmeren
Versiering;
-         abrikozenjam
-         kokos

Bereidingswijze;
Doe alle Ingrediënten in een kom en kneed dit extra goed met lauw water. Maak er nu kleine rondjes van leg deze op een dienblad.
Pak nu een rondje en rol deze heel dun uit, besmeer deze met de boter/olie mengsel (de boter is niet gesmolten). Rol het nu op tot een lange ‘’ staal ’’. 
Pak nu de staal en maak er een kleine rondje van in het midden door het te draaien, draai er nu de overgebleven deeg van de staal eromheen, totdat je een mooie gevlochten broodje hebt,(zie video, deze kan je alleen zien op de laptop/pc). 
Doe dit verder met alle rondjes, laat ze nu rijzen. Als ze gerezen zijn besmeer je ze met ei. Doe ze nu in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Besmeer ze daarna met abrikozenjam en strooi er naar smaak kokos op.