Oven Visschotel


Ingrediënten;
-         1/2 kilo dorade (ongeveer 4 vissen)
-         1 kilo tomaten
-         200 gram doperwten
-         3 grote uien
-         3 paprika’s
-         Peterselie
-         Koriander
-         2 teentjes knoflook
-         Komijn
-         Zwarte peper
-         Kurkuma
-         Gemberpoeder
-         Paprikapoeder
-         Zout
-         Saffraan
-         Azijn
-         Olijfolie
-         Olijven
-         1 citroen

Bereidingswijze;
Maak de vis schoon, en marineer deze met 1 teentje knoflook, beetje peterselie + koriander, komijn, zwarte peper, kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder, saffraan & zout, voeg ook een scheutje azijn en olijfolie toe.
Gril de paprika, haal daarna de vel eraf, maak hem schoon en snij deze in kleine blokjes. Snij ook de uien in blokjes, bak deze nu met een beetje olie in een koekenpan, totdat het glazig is en voeg dan de paprika toe en bak deze voor 3 minuutjes mee.
Schil nu de tomaat, en snij deze ook in kleine blokjes,
doe dit in een kom, voeg hier de doperwten, peterselie & koriander, 1 teentje knoflook, en de kruiden & een beetje olijfolie.
Pak nu de ovenschaal, doe de paprika/ui mengsel erin,
doe daarna de tomaten mengsel erin,
en leg als laatst de gemarineerde vissen erop. Leg er nog 2 schijfjes citroen op, en een paar olijven.
Doe er nu folie overheen, en leg het in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten, waarneer de vis gaar is, haal je de folie er vanaf en laat je het ongeveer 10 minuutjes in de oven, totdat de vissen een bruin/krokant laagje krijgen.