Lak3ab (gazellehoorntjes)


Ingredienten;
Deeg;
-         ½ kg meel
-         125 gram boter
-         Kleine glas bloesemwater
-         Theelepel poedersuiker
-         Zout
-         Water
Vulling;
-         ½ kg amandelen gekookt & gemaald
-         200 gram poedersuiker
-         1 vanillesuiker
-         Boter
-         Bloesemwater

Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het deeg voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Meng de amandelen met de poedersuiker, vanillesuiker, boter & bloesemwater. Maak hier nu staafjes van.
Pak nu het deeg en rol het heel dun uit, leg het staafje op het deeg, en vouw het deeg eroverheen, maak op vorm met je hand, snij het nu met een roller. Versier het met een na9ash. 





Bak ze nu in de oven voor ongeveer 20 minuten.