Mlouza

 


Ingrediënten;
-          1 kg amandelen gepeld en gemalen
-          3 eieren
-          1 citroenschil
-          ½ theelepel bakpoeder
-          400 gram poedersuiker
-          Beetje meel
Versiering;
-          hele amandelen ontveld
-          poedersuiker
-          eiwit

Bereidingswijze;
Doe de fijngemalen amandelen in een kom, voeg de citroenschil, bakpoeder & poedersuiker toe, meng dit goed voeg nu geleidelijk de eieren toe, en blijf mengen totdat je een samenhangend geheel krijgt (waarmee je mooie rondjes kan vormen).
Maak nu 1 balletjes en rol deze door de poedersuiker, versier het met een lepel(zie video).
 
Doop een hele amandel in het eiwit, en leg in het midden van het koekje, 
doe nu dit koekje (1 stuk) in de oven op 200 graden, en kijk het aan, zakt het dan moet je wat meel toevoegen, en het weer opnieuw proberen (totdat het niet meer zakt), mocht het niet zakken dan kan je doorgaan met de rest.