Baklava met pinda’s


Ingrediënten;
Deeg;
-         ½ kilo meel
-         Zout
-         125 gram gesmolten boter
-         Lauw water
Vulling;
-         ½ kilo pinda’s geroosterd & gemalen
-         125 gram gesmolten boter
-         3 lepels suiker
-         1 lepel kaneel
-         Amandelsmaak
Versiering;
-         100 gram amandelen
-         Honing

Bereidingswijze;
Rooster de pinda’s en maal ze fijn, voeg vervolgens de boter, suiker, kaneel & amandelsmaak toe, en meng dit goed door elkaar.
Doe de meel, boter & zout in een kom en meng dit goed met elkaar, voeg vervolgens water toe totdat je een soepel deeg krijgt, en kneed dit goed.
Rol het deeg heel dun uit, (je kan het beste het deeg door de pastamachine halen, als je dat hebt) en snij hier 6 vierkanten uit net zo groot als de bakplaat. Pak een vierkante bakplaat, en besmeer deze met gesmolten boter, leg er nu 1 laag deeg op, en besmeer deze met gesmolten boter, (Maar als je het door de pastamachine haalt, dan komen ze kleiner, maar je kan ze gewoon naast elkaar leggen, net als op de foto).
pak nu een andere laag en leg deze er ook op, besmeer deze vervolgens ook met boter,
pak nu de laatste laag en leg deze er ook op, je hebt nu 3 lagen.
Pak de vulling en verdeel het over het deeg,
druk het stevig aan, smeer er nu boter op,
en pak weer een laagje deeg en leg het erop.
Besmeer deze weer met boter en leg hier weer een laagje op, ga zo door totdat je 3 lagen hebt net als de onderkant.
Snij het nu in ruiten/vierkanten.
Pak een stukje deeg en rol deze heel dun uit, snij er nu kleine rondjes uit. Pak 3 rondjes en leg deze op 1 ruit, duw er vervolgens een amandel in, doe dit met alle ruiten.

Stop de baklava nu in de oven voor ongeveer 30 minuten totdat hij goud/bruin is.
Als je de baklava uit de oven haalt giet je er gelijk honing overheen,
en laat het een uur rusten, zodat de honing in de baklava trekt.