Vispastilla



Ingrediƫnten;
Deeg;
-          500 gram fillodeeg (warka)
Vulling;
-          1 kg garnalen
-          1 kg inktvis
-          1 kg witte vis (zonder graat)
-          300 gram Chinese mie
-          2 uien
-          3 rode paprika’s
-          2 ingelegde citroenen
-          2 citroenen (sap)
-          250 gram champignons
-          6 teentjes knoflook
-          100 gram groene olijven
-          1 bos peterselie
-          1 bos koriander
-          Sojasaus
-          1 eetlepel Sambal
-          Zeezout
-          1 eetlepel Paprikapoeder
-          1 eetlepel Komijn
-          1 theelepel Zwarte peper
-          1 theelepel Korianderpitjes (fijngemalen/fijngestampt)
-          3 eetlepels Viskruiden
-          100 ml Paprikapoeder olie (deze kan jezelf maken door 100 ml zonnebloemolie te mengen met 1 theelepel paprikapoeder en dit een nachtje laten intrekken)
-          Boter
-          1 ei
Versiering;
-          Kaas
-          Schijfjes citroen
-          Garnalen

Bereidingswijze;
Kook de garnalen gaar in water en haal ze eruit, gooi het water niet weg maar kook hierin in de mie. Kook ook de inktvis gaar in water, en stoom de witte vis gaar (deze heb je wel van te voren schoongemaakt en in grote stukken gesneden).
Pel nu de garnalen en leg apart. Snij de inktvis in blokjes en leg ook apart. Breek de witte vis in grove stukken met je handen en leg ook apart.
Pak nu een grote pan en doe hier wat olijfolie en een flinke scheut sojasaus in. Rasp 2 grote uien fijn en voeg dit toe, bak dit in de olie goud/bruin.
Schil de paprika's en verwijder de pitjes en maal fijn,
voeg dit aan de uien toe, schil ook de knoflook en maal /stamp deze fijn voeg dit toe,
snij de champignons in schijfjes en voeg ook deze toe en laat op een zacht vuurtje bakken.
Pak nu een blender en doe hierin de ingelegde citroenen(alleen de schil), citroensap, groene olijven, peterselie & koriander maal dit allemaal fijn en voeg dit ook toe in de pan.
Voeg als laatst de kruiden & sambal toe, zet het vuur zacht en laat het nog ongeveer een kwartiertje pruttelen.
Pak nu de garnalen en voeg wat van de saus eraan toe meng dit goed, en doe het 5 minuten in de oven op 200 graden.
Pak nu de inktvis en doe hier ook de saus bij meng dit ook goed, en doe het ook 5 minuten in de oven op 200 graden.
Pak als laatst de witte vis en voeg hier ook wat saus aan toe, meng dit voorzichtig en doe ook deze 5 minuten in de oven op 200 graden.
Pak nu een hele grote kom en knip hierin de mie, voeg de saus, inktvis & garnalen toe en meng deze goed (de witte vis voeg je niet toe!).
Pak nu een ronde bakvorm en besmeer deze met boter en paprikaolie(zie foto) (dit zorgt voor een erg mooie rode gloed op de pastilla).
Leg er nu de eerste fillodeegvel/warqa op met de helft naar buiten, doe dit met alle 4 de vellen. Besmeer in het midden weer met de paprikaolie,
en leg er het vismengsel in. Pak nu de witte vis en bestrooi het erbovenop. 
Vouw alle vellen die ’’ buiten’’ zitten weer naar het midden toe, en besmeer dit met boter, paprikaolie & ei en leg er een fillodeegvel/war9a bovenop,
werk het nu naar binnen toe en maak er een mooi rondje van (zie video), besmeer deze ook met paprikaolie en boter.
Doe het nu in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten, totdat de bovenkant een mooie kleur heeft en goud/bruin is. Haal de pastilla er nu uit en draai het om (zodat je aan beide kanten een krokante laag hebt), dit doe ik door een dienblad op de bakvorm te zetten en het te draaien, doe het daarna weer omgedraaid terug in de bakvorm, (pas wel op want dit is erg heet en warm!) en zet het 5 minuutjes terug in de oven totdat ook deze kant goud/bruin is. Haal de pastilla eruit en strooi er de geraspte kaas gelijk op zodat het smelt, versier het met wat plakjes citroen en garnalen.