Msemmen met appel


Ingredienten;
Deeg;
-         ½ kilo meel
-         ½ lepel  gist
-         Zout
-         2 lepels gesmolten boter
-         1 bakpoeder
-         Olie + boter voor insmeren
Vulling;
-         3 appels
-         Suiker
-         2 vanillesuiker
-         Stukjes boter
Versiering;
-         aardbeienjam
-         poedersuiker

Bereidingswijze;
Doe de meel, gist, zout, gesmolten boter & 1 bakpoeder in een kom. Kneed dit goed met lauw water. Maak er vervolgens kleine balletjes van en smeer deze in met boter/olie. Laat het 5 minuten rusten.
Ondertussen maak je alvast de appels klaar, schil de appels en haal de klokhuis in het midden eruit. Snij ze in rondjes, doe ze in een kom en voeg de suiker en vanillesuiker toe, meng dit goed met elkaar.
Pak nu 1 van de deegballetjes en rol deze uit, smeer het vervolgens met de boter/olie, en vouw deze nu op de manier van msemmen, doe dit met alle deegballetjes.
Als je hiermee klaar bent, pak je de eerste msemmen en rol je deze weer uit (het moet wel een vierkant blijven) leg er nu een appelschijfje in het midden, en een stukje boter.
Pak nu een hoek van het deeg en vouw deze naar het midden toe doe dit met alle hoeken (4).
Leg het nu in de ingevette bakblik, laat het nu ongeveer ½ uur rijzen. Besmeer de msemmen daarna met ei en leg in het midden (waar de hoeken samenkomen) een theelepel aardbeienjam.
Stop ze nu in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten (totdat ze goud/bruin zijn).
Haal ze eruit en laat ze nu afkoelen,  je kan ze ook eventueel bestrooien met poedersuiker.