Gevlochte brioche met gehakt

Ingrediënten;
Deeg;
-         500 gram meel
-         1 ei
-         80 gram boter
-         150 ml melk (lauw)
-         1 lepel gist
-         zout
Vulling;
-         2 middelgrote uien
-         250 gram gehakt
-         2 theelepels tomatenpuree
-         Groene olijven
-         Champignons
-         kaas

Bereidingswijze;
Doe de meel in een kom, voeg zout & boter toe, meng dit door elkaar. Voeg nu de ei, melk & gist(los de gist op in de melk) toe. Voeg nog een beetje water toe als het nodig is. Kneed dit extra goed, doe het deeg nu in een plastic zak, en laat het 5 min rusten. Maak er daarna kleine balletjes van en laat deze rijzen, maak ondertussen de vulling klaar.
Pak een grote koekenpan, doe hier de fijn gesneden uien in en bak deze met een beetje olie. Voeg nu het gehakt en de kruiden toe, en bak deze gaar. Doe dit nu in een kom, voeg dan de fijn gesneden champignons(uit blik), olijven & tomatenpuree toe, meng dit door elkaar, laat het nu koud worden, voeg nu ook de kaas toe, meng alles goed door elkaar en leg het apart.
Pak 1 bolletje en rol deze plat in een ovale vorm, pak 1 volle eetlepel vulling en verdeel deze goed in een rechte lijn, laat wel plaats vrij langs de zijkanten, snij nu streepjes aan beide kanten (zie video). Pak nu 1 streepje van de rechterkant en leg dit op de vulling pak nu weer een streepje van de linkerkant en leg dit op de vulling, doe dit om en om. Als je klaar bent besmeer je het met een ei,



en bak je het op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.