Shebakiya




Ingrediënten;
Deeg;
-         2 kg meel
-         250 gram gesmolten boter
-         350 ml olie
-         100 ml olijfolie
-         2 eieren
-         1 fles mazhar (bloesemwater)
-         100 ml azijn
-         1 kom fijngemalen sesam
-         1 kom fijngemalen amandelen
-         1 grote lepel anijszaad gemalen
-      1 grote lepel venkelzaad gemalen
-      1 grote lepel kaneel
-      1 bakpoeder
-      1  theelepel Gist
-      Mesk el 7orra (arabische gom)
-      Zout
Versiering;
-         honing
-         grof gemalen amandelen

Bereidingswijze;
Doe de meel, olie, olijfolie, gesmolten boter & zout in een kom en kruimel dit goed met elkaar. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en kneed dit goed, mocht het te hard zijn voeg je nog wat lauw water toe. Verdeel dit in grote stukken en bedek deze met plastic.




Pak nu 1 stuk en rol deze dun uit, snij er een vierkant uit met een roller, en maak er 4 streepjes in. Maak er nu de vlechtvorm van (zie video).







Bak ze in de hete olie en stop ze direct in de opgewarmde honing, laat het 5 minuten erin zitten,




haal het vervolgens uit de honing en strooi er de gemalen amandelen overheen.