Oma's Appeltaart



Ingrediënten;
Beslag;
-         350 gram meel
-         175 gram suiker
-         200 gram boter
-         ½ ei
-         Snufje zout
-   1/2 bakpoeder
Vulling;
-         ½ kilo appels
-         100 gram rozijnen
-         1 eetlepel kaneel
-         4 eetlepels suiker
-         Citroensap
-         1 eetlepel mazhar (bloesemwater)

Bereidingswijze;
Leg alle Ingredienten klaar op het aanrecht.
Meng de suiker met de boter, voeg vervolgens de meel toe en verkruimel dit goed met elkaar. Voeg als laatst de ei toe, en kneed dit nu tot 1 geheel, laat het nu rusten. (ik heb dit in de hakmachine, met een deeghaak gedaan, je kan het natuurlijk ook gewoon met de hand doen)
Schil de appels en snij ze in blokjes. Voeg de geweekte rozijnen, kaneel, suiker, citroensap & bloesemwater toe.
Doe nu 2/3 van de deeg op de bodem van de springvorm(26cm), en druk dit plat met je handen totdat je een egale bodem krijgt. Doe nu de vulling erin, maak met de resterende deeg lijnen, eerst horizontaal, en dan verticaal. Besmeer het met de andere helft van de ei. 
 Bak het nu in de oven op 180 graden, voor ongeveer 45 minuten.