Mhancha met gehakt



Ingrendienten;
Deeg;
-          1 kg meel
-          60 gram gesmolten boter
-          1 bakpoeder
-          1 kleine lepel  gist
-          Snufje zout
Vulling;
-          500 gram gehakt
-          1 groene paprika
-          1 rode paprika
-          2 uien
-          2 wortels
-          60 gram fijngesneden olijven
-          Zonnebloemolie
-          koriander fijngesneden
-          snufje zout
-          1 theelepel zwarte peper
-          1 theelepel komijn
-          1 theelepel paprikapoeder
Versiering;
-          Sesam/maanzaad

Bereidingswijze;

Meng de meel met de overige ingrediƫnten en kneed met lauw water tot een zachte deeg. Maak er nu kleine balletjes van en besmeer deze met olie en bedek ze met plasticfolie of een doekje (dit om uitdroging te voorkomen), laat ze voor 10 minuten rusten.
Maak ondertussen de vulling klaar. Snij de uien en parika’s in kleine blokjes en bak in zonnebloemolie, voeg het gehakt toe, en laat het rullen. Rasp de wortels fijn en voeg deze toe,
voeg ook de kruiden en fijngesneden olijven toe en meng deze. Voeg 200 ml water toe en laat het op een zacht vuurtje gaar worden. Zodra er geen kookvocht meer inzit en alles gaar is voeg je de fijngesneden koriander toe en zet je het vuur uit, laat het nu afkoelen.
Pak 1 balletje en rol het een beetje uit (besmeer je werkvlak met olie, zodat het deeg niet blijft plakken) smeer de vulling erop, en rol het deeg weer op, draai het nu rond in een slakkenvorm.
Werk zo al de balletjes af. Besmeer ze daarna met ei en strooi er sesam of maanzaad op,
bak ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten, totdat ze een mooie goud/bruine kleur hebben.