Rijstbroodjes



Ingrediƫnten;
Deeg;
-         ½ kilo meel
-         100 gram griesmeel
-         100 ml lauwe melk
-         Beetje gist
-         Zout
Vulling;
-         250 gram rijst
-         1 paprika
-         1 ui
-         250 gram vlees in blokjes gesneden
-         3 wortels
-         100 gram doperwten
-         Koriander
-         Nasikruiden
-         1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze;
Doe de meel, griesmeel, gist, zout, melk in een kom, voeg eventueel nog wat water toe, en kneed dit tot een zachte deeg, laat het nu rijzen, maak ondertussen de vulling klaar.
Snij de paprika, ui & vlees in blokjes en bak dit met wat olijfolie in een koekenpan. Rasp de wortels fijn, voeg deze samen met de doperwten en nasikruiden toe in de koekenpan. Kook de rijst half gaar, voeg deze nu ook toe samen met de bouillon in de koekenpan, laat het nu op een rustig vuurtje gaar worden.
Rol het deeg uit en leg de vorm(zie foto) erop, vul het nu met 1 eetlepel vulling en maak het dicht,
bak het in de hete olie voor ongeveer 4 minuutjes.