Panini




Ingrediƫnten;
Deeg:
-         1 kilo meel
-         100 gram volle yoghurt
-         1 glas lauwe melk
-         1,5 eetlepels droge gist
-         Zout
-         water
Vulling:
-         600 gram kipfilet
-         2 grote uien
-         Plakjes worst
-         Plakjes cheddarkaas
-         Groene olijven
-         Zout
-         Peper
-         Olijfolie
-         3 laurierblaadjes
-         1 krop sla
-         2 tomaten

Bereidingswijze;
Meng de meel met de yoghurt, melk, gist & zout, voeg nu water toe totdat je een zachte deeg krijgt en kneed het extra goed. Maak er nu lange staven van en laat het rijzen, ongeveer 1 uur. Stop ze nu in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.
Kook de kipfilet in water met zout en de laurierbladen. Als het gaar is snij je het heel fijn.
Snij de ui nu in kleine blokjes, en bak deze in de olijfolie met wat zout en peper, als het glazig is voeg je de fijn gesneden kip toe, en laat je het nog 2 minuten op het vuur, snij nu de olijven heel fijn en voeg deze ook toe.
Pak nu de broodjes en maak deze open, leg er nu een laagje van de kipmengsel op, gevolgd door 2 plakjes worst gevolgd door 2 plakjes dun gesneden tomaat en sla, leg er als laats een plakje kaas op, maak het broodje nu dicht en leg het voor ongeveer 2 minuten op de panini grill/tosti apparaat. Doe dit met alle broodjes.