Aardappel/Spinazie ovenschotel


Ingrediƫnten;
Aardappelvulling:
-         1 kg kruimige aardappelen
-         4 stuks la vache qui rit
-         Zout
-         Nootmuskaat
-         Peper
-         Paneermeel
-         Stukjes boter
Spinazievulling:
-         500 gram diepvriesspinazie of 1 kilo verse spinazie
-         1 blikje tomatenpuree
-         2 teentjes knoflook
-         Olijfolie
-         Paprikapoeder
-         Zout
-         Peper
Vlees/groenten vulling:
-         ½ courgette
-         1 paprika
-         1 grote ui
-         250 gram vlees in blokjes gesneden of 250 gram gehakt
-         Koriander
-         Olijfolie
-         1 theelepel tomatenpuree
-         Peper
-         Zout
-         Paprikapoeder
-         Kurkuma
-         Gember


Bereidingswijze;
Kook de aardappelen gaar. Pureer deze fijn samen met de la vache qui rit, zout, peper & nootmuskaat, zet dit aan de kant.
Doe in een pan een beetje olijfolie, doe hier de fijn gesneden knoflook in en laat het bakken, voeg nu de tomatenpuree en kruiden toe met een beetje water, voeg nu de spinazie toe laat dit zachtjes pruttelen voor ongeveer 10 minuten.
Bak de vlees/gehakt in een koekenpan met een beetje olijfolie en voeg daarna de gesneden ui, paprika & courgette toe, bak dit tot het goud/bruin is, voeg er nu een beetje water, tomatenpuree, fijn gesneden koriander en de kruiden toe, laat het nu zachtjes koken.
Pak nu de ovenschotel, begin met een laagje aardappelpuree, leg hierop de vlees/groente vulling en daarna de spinazievulling, leg als laatst weer een laagje aardappelpuree. Strooi er nu de paneermeel op en leg hierop de stukjes boter.
Doe het nu in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.