Mcharta


(het koekje in de 6e rij)
Ingredienten;
Deeg;
-         ½ kg meel
-         125 gram boter
-         Kleine glas bloesemwater
-         Theelepel poedersuiker
-         Zout
-         Water
Vulling
-         ½ kilo Pinda’s (geroosterd en gemaald)
-         250 gram poedersuiker
-         Kaneel
-         Beetje mazhar
Versiering;
-         Nappage

Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het beslag voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Meng de Gemalen pinda’s met de suiker, kaneel & bloesemwater.
Pak nu het deeg en rol dit dun uit, Pak de pindavulling maak hier een lange ronde staaf van,
leg deze op het deeg. Rol het deeg er zo overheen dat ze staaf bedekt is met het
deeg, snij nu de overtollige deeg eraf. Pak nu de staaf, snij er 4 kleine sneetjes in en bij de 5de snee snij je hem helemaal door, pak nu je duim en middelvinger en druk nu op de zijkant van het koekje totdat je die vorm krijgt (zie video).

Bak ze nu voor ongeveer 20 minuten. Als ze afgekoeld zijn besmeer je ze met nappage.