Boter & pinda koekjes



Ingrediƫnten;
Deeg;
-         ½ kg boter
-         ½ liter olie
-         ½ kg suiker
-         6 eieren
-         2 ei-gelen
-         2 bakpoeder
-         2 vanillesuiker
-         Meel
Versiering;
-         Pinda’s gemaald en geroosterd met schil
-         Jam
-         Eiwit

Bereidingswijze;
Doe de suiker, boter, vanillesuiker & eieren in een kom en meng dit goed. Voeg nu de 2 ei-gelen en olie toe, meng dit goed. Voeg als laatst de meel & bakpoeder toe, totdat je een stevig beslag krijgt. Pak nu een klein beetje beslag en maak hier een rondje van met in het midden een kuipje. Demp de bovenkant in de eiwit en vervolgens in de pinda’s. Doe dit met alle koekjes. Stop ze nu in de oven, voor ongeveer 20 minuten. Als ze afgekoeld zijn, giet je jam in de kuipjes.
Je kan er ook poedersuiker overheen strooien als je van zoet houdt.