Ceramiek koekjes (blaadjes)



Ingrediƫnten;
Deeg;
-         ½ kg meel
-         125 gram boter
-         Kleine glas bloesemwater
-         Kleine lepel poedersuiker
-         Zout
-         Water
Vulling;
-         ½ kg amandelen gekookt & gemaald
-         200 gram poedersuiker
-         Musk el 7orra
-         Sinaasappelschil
-         Boter
-         Bloesemwater
Versiering;
-         honing
-         glitter (goud)

Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het beslag voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Meng de amandelen met de poedersuiker, musk el 7orra, sinaasappelschil, boter & bloesemwater. Rol dit nu uit (ongeveer 1 cm lang in de hoogte). Snij er nu blaadjes uit (uitsteekvormpje). Rol het deeg nu heel dun uit, en snij hier ook blaadjes uit, pak een blaadje van deeg en smeer hier eiwit op, leg er nu een blaadje van amandelmengsel op. Doe dit met alle blaadjes.
Pak nu weer het deeg en snij er nu kleine blaadjes uit (uitsteekvorm). Pak nu een blaadje & besmeer deze nu met eiwit (aan de kant waar geen deeg zit)  en leg hier nu 5 kleine blaadjes op en duw deze aan met een stokje, (zie afbeelding), doe dit met alle blaadjes.

Doe ze nu in de oven voor ongeveer 15 minuten. Haal ze eruit en laat ze afkoelen, besmeer ze daarna met honing en strooi er glitters op. Laat ze dan voor ongeveer 3 uur rusten, voor een betere smaak.