Roosjes van Pinda’s

                                                             

Ingrediënten;
Deeg;
-         ½ kg meel
-         125 gram boter
-         Kleine glas bloesemwater
-         Theelepel poedersuiker
-         Zout
-         Water
Vulling;
-         ½ kilo pinda’s geroosterd en gemaald
-         250 gram poedersuiker
-         Kaneel
Versiering;
-         Nappage

Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het beslag voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Rooster en maal de pinda’s, stop deze nu in een kom voeg de poedersuiker & kaneel toe, meng dit. Pak nu het deeg en rol het uit in een rechthoekige vorm, rol de pinda’s tot een lange staaf leg deze nu op het deeg.

Rol het nu zo op, dat het deeg de pindas bedekt, Snij er nu kleine schijfjes uit, pak 3 schijfjes, druk ze een beetje uit, draai de eerste om zichzelf zodat je een rondje hebt, pak de tweede en leg deze langs de zijkant van het rondje doe dit ook met de derde (zie video)
Bak ze voor 10 minuten in de oven, als ze gaar zijn besmeer je ze met nappage.