Batbot



Ingrediënten:
Deeg:
-         750 gram meel
-         250 gram griesmeel
-         20 gram gist
-         Zout
Vulling:
-         150 gram maïs
-         1 komkommer in blokjes gesneden
-         1 kleine uitje in blokjes gesneden
-         2 gekookte eieren geraspt
-         2 wortels geraspt
-         100 gram gesneden olijven
-         Koriander fijn gesneden
-         250 gram vlees in reepjes
-         1 klein uitje gesneden
-         Koriander
-         Peper
-         Zout
-         Gember
-         Olijfolie
-         1 blik tonijn
-         sla
-         tomaat

Bereidingswijze:
Doe de meel, griesmeel, gist, zout & lauw water in een kom en kneed dit goed, totdat je een zachte deeg hebt. Laat het nu rijzen totdat de volume verdubbelt is. Rol het nu uit en snij er rondjes uit, laat ze nu weer rijzen, als de volume verdubbelt is bak je ze in een anakhdem (marokaanse koekenpan), je kan het ook in een normale koekenpan bakken.
Pak nu een kom en doe hierin de mais, komkommer, eieren, wortels, olijven & koriander in meng dit met elkaar, voeg wat zout en azijn naar smaak toe.
Pak nu de vlees en doe dit in een koekenpan samen met de ui, koriander & kruiden, en laat het goed bakken.
Snij nu de tomaat in dunne schijfjes, en snij de sla in kleine stukjes.
Leg nu alles op tafel, snij de batbot half open, en vul ze met tonijn of vlees, doe er nu een laagje salademengsel op, leg er dan een schijfje tomaat en 1 stukje sla op.