Vlees met groente (marmita)


Ingrediƫnten;
-      1 kg vlees
-      1 grote ui
-      Peterselie
-      Koriander
-      Zout
-      Zwarte peper
-      Saffraan
-      Komijn
-      Gember
-      Zonnebloem olie
-      Olijf olie
-      6 wortels
-      2 paprika’s
-      Sperziebonen
-      doperwten
-      friet

Bereidingswijze;
Snij het vlees in grote stukken.
Pel vervolgens de ui & snijdt deze samen met de peterselie en koriander fijn.
Voeg vervolgens, de gesneden uien, peterselie, kruiden & olie ( je mengt zonnebloemolie samen met olijfolie (doe er een flinke scheut in)) bij het vlees.
Marineer hiermee het vlees. Laat het een tijdje intrekken ( hoe langer je het laat, des te lekkerder, je kunt het vlees ook een avond van te voren marineren.)
Snij vervolgens de sperziebonen, en kook deze in een aparte pan.
Als het vlees gemarineerd is, doe je het in een pan. Laat het een dergelijk kwartiertje zacht pruttelen zonder kookvocht, totdat het vlees er niet meer rood uitziet.
Voeg vervolgens een klein beetje water toe. Laat het water koken.
Schil in tussentijd de wortels en snij deze, in redelijk grote stukken.
voeg deze wortels en doperwten toe.
Als je de wortels hebt toegevoegd, doe je er weer water bij, net zoveel totdat alles onderdompelt. Laat het vervolgens circa een uur gaar worden.
Totdat de wortels en het vlees gaar zijn.
Gril ondertussen de paprika, en schil deze. Snij het in grote stukken, en bak het nog een klein beetje met olijfolie en wat zout in een koekenpan. Leg aan de kant.
Als de sperziebonen gaar zijn, giet je het water eruit, vervolgens pak je een beetje kookvocht van het vlees en voeg je dat aan de sperziebonen toe, laat dit nog 5 minuten op het fornuis.
Als alles gaar is, pak je een bord en leg je de stukken vlees en groente erop, voeg ook de sperziebonen & paprikastukjes toe, en versier het met friet.