Mrouzia (zoet vlees)



Ingrendienten;
- 1 kilo vlees 
- 250 gram rozijnen
- 250 gram gedroogde pruimen
- 1 grote glas honing
- 1 glas zonnebloemolie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 lepel smen 
- 1 lepel zwarte peper
- 1 lepel kurkuma
- 1 lepel gemberpoeder
- 2 kaneel stokken
- 1 leper mrouzia kruiden (dit kan je bij een Marokkaanse slager vinden)
- saffraan 
- zout
Versiering;
- 250 gram amandelen (gepeld en gebakken)

Bereidingswijze;
Pak een kom en doe hier een beetje water in, en voeg alle kruiden toe behalve de kaneelstokken. Pak nu de stukken vlees en haal het er doorheen, Doe alles nu in een pan, en voeg de olie & kaneelstokken toe, doe er kokend water bij totdat het onderdompelt, laat het nu op een rustig vuurtje koken. Snij ondertussen de pruimen in kleine stukjes, snij de helft van de rozijnen ook in stukjes, maal de andere helft fijn.
Doe na een half uur de pan open en voeg de rozijnen, pruimen, honing en eventueel nog wat suiker als je van heel zoet houdt.
Laat het nu weer rustig verder koken op een zacht vuurtje voor ongeveer een uurtje.
Als het vlees helemaal zacht en gaar is dien je het op en versier je het met de amandelen.