Vlees met pruimen, amandelen & olijven





























Ingrediƫnten;
-      3 kg vlees
-      3 grote uien
-      Peterselie
-      Koriander
-      Zout
-      Zwarte peper
-      Saffraan
-      Komijn
-      Gember
-      Zonnebloem olie
-      Olijf olie
Versiering
-      250 gram gedroogde pruimen
-      100 gram groene olijven
-      100 gram amandelen ontveld en gebakken
-      sesam

Bereidingswijze;
Snij het vlees in grote stukken.
Pel vervolgens de uien & snijdt deze samen met de peterselie en koriander fijn.
Voeg vervolgens, de gesneden uien, peterselie, kruiden & olie ( je mengt zonnebloemolie samen met olijfolie (doe er een flinke scheut in)) bij het vlees.
 Marineer hiermee het vlees. Laat het een tijdje intrekken ( hoe langer je het laat, des te lekkerder, je kunt het vlees ook een avond van te voren marineren.)
Als het vlees gemarineerd is, doe je het in een pan. 
Laat het een dergelijk kwartiertje zacht pruttelen zonder kookvocht, totdat het vlees er niet meer rood uitziet.
Voeg vervolgens kokend water toe, net zoveel totdat alles onderdompelt. Laat het vervolgens circa een uur gaar worden op een middelmatig vuur. Totdat het vlees zacht en gaar is.
Kook nu de pruimen op een zacht vuurtje voor ongeveer 15 minuten, totdat ze zacht aanvoelen, voeg naar smaak nog wat suiker en kaneel toe.
Kook de amandelen, ontvel ze en bak ze in wat olie totdat ze goud/bruin zijn.


Pak nu een groot bord en doe hier de vleesstukken op en wat van de bouillon, leg er de pruimen op en strooi een beetje sesam op de pruimen, doe er ook wat amandelen en olijven op.