Zelfgemaakte Hamburgers




Ingrediƫnten;
Hamburgerbroodjes;
-   500 gram meel
-   -  50 gram boter
-      1 eetlepel droge gist
-      100 ml zonnebloemolie
-      125 ml melk
-      125 ml water
-      Snufje zout
-      Ei (om te besmeren)
-      Beetje sesam
Hamburgers;
-      500 gram rundergehakt
-      1 geraspte ui
-      Koriander (fijngesneden)
-      1 ei
-      5 eetlepels paneermeel (ongeveer)
-      1 theelepel mosterd
-      Zwarte peper
-      Gemberpoeder
-      Kurkuma
-      nootmuskaat
-      Zout
Uienringen;
-      1 grote ui
-      100 gram meel
-      100 ml prikwater
-      Snufje zout
Extra;
-      Komkommer
-      Tomaat
-      Sla
-      Ketchup

Bereidingswijze;
Hamburgerbroodjes;
(Op de foto zie je ook suiker staan, die heb ik alleen weggelaten)
Doe het meel, boter, gist, olie & zout in een kom, en voeg geleidelijk de melk en water toe (die ik samen heb gevoegd), kneed het goed tot een zacht deeg. Laat 2 minuten rusten.
Maak rondjes van het deeg en leg het op de bakplaat. Laat ze vervolgens rijzen.
Als ze gerezen zijn besmeer je ze met ei en strooi je er wat sesam bovenop. Doe het nu in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.

Hamburgers;
Meng het gehakt met alle ingrediĆ«nten behalve het paneermeel, voeg die geleidelijk toe, totdat het gehakt stevig aanvoelt. 
Maak nu mooie rondjes (best moeilijk hoor :P), en bak deze op een warme koekenpan op een laag vuurtje,
(je kunt eventueel boter toevoegen om het in te bakken ik heb dat niet gedaan er zit namelijk al genoeg vet in het gehakt zelf). Zorg dat ze een mooi kleurtje krijgen aan beide kanten.
Je kunt ook kippengehakt gebruiken in plaats rundergehakt, voeg hier dan wel een teentje knoflook aan toe.
Uienringen;
Snij de uien in ringen, doe in een kom het meel, water en zout en meng goed totdat je een vloeibaar goedje krijgt, als het nog dik is kun je er water bij doen. Haal de uienringen er nu doorheen en frituur ze in olie.
Hamburgers klaar maken;
Pak nu de broodjes en snij deze open. Leg er als eerst de hamburger op, daarna de uienringen, dan de tomaat, de komkommer, sla & als laatst wat ketchup (je kunt natuurlijk ook een andere saus nemen), en leg de andere helft van het broodje erop.
Je kunt het natuurlijk met van alles vullen zoals augurken, geraspte wortel, kaas enz.