Fekkas



Ingrediƫnten;
Deeg;
-      6 eieren
-      200 gram suiker
-      250 ml olie
-      2 bakpoeder
-      1 eetlepel anijszaad
-      1 eetlepel venkel
-      1 theelepel kaneel
-      2 bakpoeder
-      1 kom grof gesneden amandelen (met schil)
-      1/2 kom sesam (geroosterd)
-      500 gram meel (ongeveer)

Bereidingswijze;

Meng alle ingrediƫnten met elkaar behalve het meel, voeg die dan een beetje bij beetje toe totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Maak hier nu lange staven en besmeer deze met eigeel en trek er lijntjes op met een vork.
Doe het voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (zodra het deeg een beetje begint te bakken, het moet niet hard worden houd dit goed in de gaten, want als het deeg te hard is kan je het niet meer snijden). Haal het er nu uit en leg er een natte handdoek op (wring deze wel uit). Laat dit voor een half uurtje.
Snij ze nu in plakjes en doe ze weer terug in de oven voor 15 minuten, totdat ze goudbruin zijn.