Turkse Pizza






Ingrediënten voor het deeg:
-          500 gram meel
-          Halve eetlepel margarine
-          Half blokje gist
-          2 theelepels zout
-          100 ml warm water
-         100 ml melk
-          1 theelepel suiker
Ingrediënten voor het gehakt:
-          100 gram lamsgehakt
-          1 tomaat
-          1 ui
-          Halve bos peterselie
-          2 paprika’s
-          1 eetlepel tomatenpuree
-          2 eetlepels zonnebloemolie
-          Halve theeglas water
-          2 theelepels zout
-          2 theelepels rode peper

Bereiding van het gehakt:
Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.
Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt. Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe. Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen.
Giet het water bij het gehakt in de kom. Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
Bereiding van het deeg:
Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom. Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft
gekregen. Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten. Maak er nu bolletjes van, neem een bolletje deeg en rol deze uit met een deegroller.
Smeer wat van het gehakt over het deeg heen. Laat de Turkse pizza in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe er nu wat sla, komkommer, tomaat, uien en Turkse knoflooksaus bij.
 
Ps; Dit recept is niet van mij, ik heb het van turksekok.nl (een aanrader!), verder zijn het wel mijn foto’s.