Harira



Ingrediënten;
-          250 gram vlees (eventueel ook wat botten)
-          ½ kom iwzan/tchicha (volgens mij heet het bulgur in het Nederlands)
-          ½ kom vermicelli
-          1 grote ui
-          2 tomaten
-          1 aardappel
-          2 grote wortels
-          1 blikje tomatenpuree
-          1 bos koriander
-          1 bos peterselie
-          1 bos selderij 
-          1 theelepel zwarte peper
-          1 theelepel kurkuma
-          1 theelepel gemberpoeder
-          1 theelepel komijn
-          1 grote eetlepel zout
-          1 knor bouillon (koe)
-          1 zakje saffraan
-          olijfolie
-          Beetje meel

Bereidingswijze;
Kook de aardappel, tomaten, ui en wortel gaar in 1,5 liter water.
 Snij de vlees in kleine blokjes, doe dit in een grote pan samen met de olijfolie en botten, bak dit nu, voeg daarna de halve kom iwzan toe met wat water, laat dit nu pruttelen. Maal ondertussen in de blender de koriander, peterselie, selderij en tomatenpuree fijn, voeg dit nu toe.


 Maal nu ook de gekookte groenten in de blender met het vocht waarin het gekookt is, voeg dit ook toe. Voeg nu de kruiden toe, en kokend water (net zoveel totdat de pan vol is). Laat het nu op het vuur koken voor ongeveer 1 uur, voeg nu een beetje meel en meng dit wel heel goed, kijk uit dat je geen klonten krijgt (je kan het ook eerst in een blender mixen met een beetje water, en het dan pas toevoegen). Voeg als laatst de vermicelli toe en laat het nog voor ongeveer 10 minuten op het vuur.

Dien op met wat citroen.