Gebraden kip


Ingrendienten;

-         1 kip
-         Kipmaagjes & kiplevertjes
-         100 gram doperwtjes
-         1 citroen (voor het wassen van de kip)
-         2 uien
-         2 teentjes knoflook
-         Koriander
-         Peterselie
-         1 theelepel zwarte peper
-         1 theelepel gember
-         1 theelepel kurkuma
-         1 theelepel kipkruiden
-         Beetje nootmuskaat
-         Olijfolie
-         Zout
Garnering;
-         Friet
-         3 Eieren
-         2 gegrilde & gebakken paprika’s
-         Eventueel olijven & gebakken amandelen



Bereiding:

Was de kip en maak deze goed schoon, en wrijf de kip daarna in met citroen en laat het een half uurtje staan. Hak de ui fijn met de knoflook en doe dit in een kom en voeg een grote scheut olie toe en de kruiden en de fijngehakte peterselie en koriander. Marineer hiermee de kip en vul de buik een beetje met het uimengsel. Bind de pootjes vast met een touw. Je kunt het beste de kip 1 dag van te voren marineren en deze voor 1 nachtje laten intrekken. Breng ongeveer 2 liter (totdat de kip onderdompelt) water aan de kook in een grote pan en voeg hier 2 eetlepels olie aan toe, als het water gekookt is, doe je de gemarineerde kip en de doperwtjes erin. Regelmatig om laten keren en breng het aan de kook voor 30 รก 45 minuten.

Neem een andere pannetje doe hier de in blokjes gesneden ui, kiplever & maagjes in, doe er kruiden, peterselie & olijfolie bij en laat het bakken op een zacht vuurtje, voeg daarna 1 glas water toe en laat het koken.

Neem daarna de kip uit de pan en doe deze in een ovenschaal. Besmeer het een beetje met boter en doe het in een voorverwarmde oven onder de grill, zorg ervoor dat hij aan alle kanten goed gegrild is.
Gril de paprika en ontvel deze, snij hem nu in lange reepjes en bak in een koekenpan met een beetje olijfolie en zout voor een paar minuten, en leg deze apart.
Kook de eieren, pel ze, en snijd deze, leg deze ook apart.
Bak de friet, en leg ook deze apart.
Leg de kip in een bord en voeg er het kiplever/maag mengsel aan toe. Giet eventueel nog wat saus erbij.
Decoreer het daarna met paprika, friet, olijven en de eieren. Je kan er ook gebakken amandelen bij doen en friet weg laten.