Hartige taartjes met gehakt & aardappelen




Ingrediƫnten;

Deeg;

-          250 gram meel

-          125 gram boter
-          Snufje zout
-          Beetje water
Gehaktvulling;
-          250 gram gehakt
-          1 grote ui
-          Koriander
-          2 takjes selderij
-          ½ theelepel gember
-          ½ theelepel zwarte peper
-          1 blokje kipbouillon
-          Zout
-          Beetje olijfolie
Aardappelpuree;
-          3 kruimige aardappels
-          Melk
-          1 theelepel boter
-          Nootmuskaat
-          Zout
-          Peper

Bereidingwijze;
Verkruimel de meel met de boter en zout, zorg dat de boter goed verdeeld is.

Voeg nu een heel klein beetje water toe, meng dit tot een samenhangende deeg (je moet het niet kneden). Doe het nu in een plasticzak en leg het voor ongeveer 3 uurtjes in de koelkast.
Bak de fijn gesneden ui in wat olijfolie, doe er een snufje zout bij en voeg dan het gehakt toe, en de fijngesneden selderij. Laat dit goed rullen, voeg dan het blokje kipbouillon, gember, zwarte peper & 1 glas kokend water toe, laat dit nu koken. Als al het vocht opgenomen is, en het gehakt gaar is doe je er fijngesneden koriander bij, en zet je het vuur uit.
Kook de aardappelen in water en pureer deze en voeg boter, zout, nootmuskaat & peper toe, en voeg nu geleidelijk melk toe totdat je een glad mengsel hebt (niet te glad natuurlijk, anders krijg je er geen mooie vormpjes uit).
Pak nu het deeg en rol het uit, leg het op de vormpjes en druk het aan, prik het deeg met een vork, leg er vervolgens bakpapier op en doe hierop kikkererwten (die had ik niet in huis, dus heb ik maar gedroogde tuinbonen gebruikt hihi).
Doe het nu in de oven voor ongeveer een kwartier op 200 graden, haal het er nu uit, verwijder de bakpapier en tuinbonen en doe het weer terug in de oven voor ongeveer 5 minuten, totdat je een mooi goud/bruin kleurtje krijgt.
Haal het nu uit de vormpjes en vul het met de gehaktmengsel.
 Doe de aardappelpuree in een spuitzak en spuit er nu vormpjes op.

Je kan het eventueel ook nog even terug doen in de oven onder de grill, zodat de aardappelpuree een mooi kleurtje krijgt.