Tajine van sardine gehaktballetjes



Ingrediƫnten;
-          1 kilo sardine
-          1 kilo tomaten (ontveld en gemalen)
-          100 gram rijst (gekookt)
-          Peterselie
-          Koriander
-          3 teentjes knoflook
-          1 ui
-          1 eetlepel tomatenpuree
-          Olijfolie
-          Zonnebloemolie
-          paprika poeder
-          Gember
-          Kurkuma
-          Zwarte peper
-          Zout

Bereidingswijze;
Maak de sardientjes schoon en haal de graat eruit, doe ze nu in een hakmachine en maal fijn samen met de peterselie, koriander, ui, knoflook, doe het in een kom en voeg de kruiden, gekookte rijst en zonnebloemolie toe, meng dit goed met elkaar en maak er nu balletjes van.
Leg de tajine op het vuur, en doe hierin olijfolie, tomaten, tomatenpuree, kruiden, knoflook en peterselie in, laat dit een kwartiertje op het vuur, voeg nu 1 glas water toe, en leg de gehaktballetjes erin,
laat het voor nog ongeveer een kwartiertje koken.