Worst/Kaas pizza



Ingrediënten;
Deeg;
-         ½ kilo meel
-         5 lepels olijfolie
-         Broodgist
-         Zout
-         Lauw water
Tomatensaus;
-         3 tomaten
-         1 blikje tomatenpuree
-         1 lepel suiker
-         Zout
-         Peper
-         3 lepels olijfolie
Vulling;
-         ½ kilo paprika’s
-         ½ kilo uien
-         200 gram worst
-         100 gram gesneden olijven
-         champignons
-         Pizza kruiden
-         Oregano
Topping;
-         kaas



Bereidingswijze;
Doe alle ingrediënten in een kom, en kneed het goed met lauw water totdat je een zachte beslag krijgt. Doe het in een plastic zak en laat het rijzen.
Maak ondertussen de tomatensaus & vulling klaar.
Pel de tomaten en stop deze in een mixer samen met de rest van de ingrediënten, mix dit totdat je glad mengsel hebt, doe het nu in een koekenpan en voeg wat water toe, laat het 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Snij de paprika & uien in blokjes, doe deze in een grote koekenpan samen met wat olijfolie, en fruit deze totdat ze goud/bruin zijn. Voeg nu de pizzakruiden & oregano toe, en laat het nog 3 minuutjes op het vuur.
Bak de champignons in wat olijfolie, en voeg de pizzakruiden toe.
Snij de worst in kleine stukjes.
Pak nu het deeg en rol het uit, snij er driehoekjes uit, leg deze op de bakplaat.
Prik deze nu met een vork, anders gaat het helemaal opzwellen in de oven.
Smeer er een laagje tomatensaus op.
Doe er vervolgens een laagje paprika-ui mengsel op.
Doe er nu wat champignons op.
Pak daarna de stukjes ham en leg deze er bovenop.
Doe er nu de gesneden olijven bovenop, en tot slot bestrooi je ze met kaas.
Leg ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten.