Crauvette



Ingrediƫnten;
Deeg;
-         ½ kg meel
-         125 gram boter
-         Kleine glas bloesemwater
-         Theelepel poedersuiker
-         Zout
-         Water
Vulling;
-         ½ kg amandelen gekookt & gemaald
-         200 gram poedersuiker
-         1 vanillesuiker
-         Boter
-         Bloesemwater
Versiering;
-         geroosterd & gehakte amandelen
-         rode kleurstof
-         nappage

Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten) laat het beslag voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Meng de amandelen met de poedersuiker, vanillesuiker, boter & bloesemwater. Maak hier nu staafjes van, aan de bovenkant wat dikker dan de onderkant. Pak nu het beslag en rol het heel dun uit, snij er rondjes uit met een glas. Pak nu een staafje en een rondje, leg het staafje in het midden en vouw de zijkant van het rondje er overheen (laat een driehoekje aan de bovenkant) rol het nu met je handen totdat je een lange staaf krijgt die dik is aan de bovenkant en dun aan de onderkant, pak nu de onderkant beet en vouw hem zo dat je de vorm van Crauvette krijgt (zie afbeelding), en versier het met de (na9ash).
Doe dit met alle staafjes. Bak ze nu in de oven voor ongeveer 20 minuten. Maak ondertussen de nappage & de amandelen klaar. Pak 2 kommetjes en giet in beide nappage, bij de een doe je de rode kleurstof en de anderen laat je zo. Pak nu een koekje en besmeer de onderkant met de ‘’ witte’’ nappage, en dompel het kopje in de rode nappage en vervolgens in de amandelen.

Doe dit met alle koekjes.