Linzensoep/ Le3des




Ingrendienten;
-          500 gram linzen
-          2 wortels
-          1 ui
-          2 teentjes knoflook
-          1 eetlepel tomatenpuree
-          Koriander
-          Zout
-          1 tl paprikapoeder
-          halve tl komijn
-          halve tl gember
-          Olijfolie

Bereidingswijze;
Doe de linzen in een grote pan met 2 liter water, snij de wortels en de ui in kleine blokjes en voeg dit samen met de zout toe in de pan.


Laat het nu voor ongeveer 45 minuten koken (totdat de linzen gaar zijn).


Als de linzen gaar zijn pak je een andere pan, doe hierin de olijfolie en de fijngesneden knoflook, laat een beetje bakken, voeg daarna de tomatenpuree, fijngesneden koriander/peterselie voeg daarna een halve glas water en de kruiden toe. 

Laat het 5 minuten pruttelen en voeg nu de inhoud van de eerste pan (de linzen die gaar zijn) toe in de 2e pan en laat het nog voor ongeveer 15 minuten op het vuur. 

Dien het nu op in een grote bord, of in kommetjes.