koffiebroodjes






Ingrendienten;
Deeg;
350 gram meel
halve bakpoeder
1 lepel gist
60 gram suiker
1 vanillesuiker
125 ml lauwe melk
1 ei
snufje zout
50 gram boter (op kamer temperatuur)
75 gram rozijnen (geweekt in water met een beetje vanillesuiker)
Banketbakkersroom;
200 ml melk
1 ei
1 grote lepel meel
2 lepels suiker
1 vanillesuiker


Bereidingswijze;

Meng alle ingrediƫnten met elkaar behalve de boter en rozijnen, kneed dit goed. Voeg daarna pas de boter en rozijnen toe, en kneed weer even totdat het een geheel wordt.




 Het deeg zal heel zacht en plakkerig aanvoelen, probeer er een mooie bol van te vormen met wat meel en laat het rusten.
Maak in de tussentijd de banketbakkersroom klaar. Stop alles in een steelpan en meng het met elkaar, zorg dat je geen klontjes krijgt, zet het op een heel laag vuurtje en blijf roeren tot het kookt ( je kunt ook de kant en klare banketbakkesroom gebruiken), giet het over in een kom en laat afkoelen. 
Bestuif je werkplaat met meel en rol het deeg erop uit, kijk wel steeds dat het niet plakt en voeg meel toe. Besmeer het deeg nu met de afgekoelde banketbakkersroom, en rol het voorzichtig op.



Snij het in rondjes, dit gaat erg moeilijk met een mes, ik doe het zelf altijd met en touw dat lukt altijd perfect zonder geklieder.
Leg de koffiebroodjes op een bakplaat, laat het nu rijzen (ongeveer een uur). Besmeer ze daarna met een ei(en een klein beetje melk), stop ze in de oven op 200 graden voor ongeveer een half uur (hou je oven in de gaten elke oven verschilt).
Als ze gebakken zijn kan je ze besmeren met jam en bestrooien met kokos, of gewoon zo laten. 

De broodjes blijven lekker zacht en zijn lekker bij de thee/koffie.