Kip Tajine





Ingrediƫnten;
1 kip in stukken gesneden
3 wortels
2 grote uien 
2 paprika
1 teentje knoflook
olijfolie 
1 theelepel paprika poeder
snufje foelie
halve theelepel gember
zout
halve theelepel kurkuma
safraan
extra;
ingelegde citroen
gekookte eieren
olijven
koriander

Bereidingswijze;
Snij de kip in stukken en leg deze in een kom water met een scheutje azijn en wat citroenschijfjes voor minimaal een half uur.
Haal ze eruit en maak ze goed schoon. Snij nu de uien grof en leg in de tajine, leg er de kip stukken op. Schil en snij de wortels en leg deze om en om met de kip. 

Pak een kommetje en doe hierin een flinke scheut olijfolie, rasp de knoflook en doe dit erbij, samen met de kruiden en een beetje warm water meng dit goed. verdeel het nu boven de tajine zorg dat alles goed bedekt is. Zet het nu voor ongeveer een 20 minuten op een laag vuurtje met deksel. Voeg daarna kokend water toe totdat alles onder water zit, en laat het nu op een laag vuurtje voor ongeveer 1,5 uur koken. 


Schil ondertussen de paprika en snij in lange slierten, bak dit met een beetje olijfolie en zout totdat het helemaal zacht is en leg apart.
Als de tajine gaar is kan je het vuur voor 5 minuten hoger zetten en de deksel eraf halen zodat de saus indikt ( dit kan ook langer of korter duren ligt eraan hoeveel bouillon je nog in je tajine hebt). Leg nu de paprikaslierten, gekookte eieren, olijven en ingelegde citroen (dit kan je natuurlijk ook weg laten) op je tajine en doe er wat gesneden koriander bovenop. Serveer het met Marokkaans brood.