Aardappelburgers




Ingrediƫnten;
1 kilo aardappelen
1 paprika
1 ui
100 gram vlees
koriander
1 eetlepel kipkruiden
½ theelepel gedroogde tijm
Snufje zout
2 eieren
Meel
Paneermeel

Bereidingswijze;

Kook de aardappelen gaar en pureer ze in een zeef.



Snij de paprika, ui en vlees in kleine blokjes en bak deze in olijfolie, voeg nu de kruiden en een beetje water toe. Laat het gaar worden.



Voeg het daarna toe bij de aardappelpuree. Snij de koriander fijn en voeg deze ook toe, meng alles goed.



Maak er rondjes (burgers) van. Haal deze door de meel, vervolgens haal je het door de geklutste eieren, en als laatst haal je het door de paneermeel.




Doe dit met alle burgers, leg ze daarna voor 2 uur in de koelkast (dit doe je zodat ze niet breken tijdens het bakken).


Frituur ze daarna in hete olie totdat ze goud/bruin zijn. Serveer met saus naar wens.