Chocolade/ creme taart




Ingrediënten;
Cake;
2 eieren
8 eetlepels suiker
8 eetlepels olie
8 eetlepels melk
8 eetlepels meel
1 vanille suiker
1 eetlepel cacao
1 bakpoeder
Vanille crème:
400 gram vanilleyoghurt/kwark 
60 gram poedermelk
Chocolade crème;
1 reep melkchocolade (15 tot 20 blokjes)
250 ml water
1 lepel suiker
1 lepel oploskoffie
2 lepels maizena


Bereidingswijze;
Cake;
Doe alles in de blender en mix dit voor 5 minuten goed. Giet het beslag in een springvorm 
en doe het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten (totdat de cake gaar is).

Vanille crème;
Meng de vanilleyoghurt met de poedermelk en giet dit boven de cake,

doe het nu terug in de oven, doe de oven alleen van boven aan en laat het 10 minuutjes, totdat de vanille crème  dik is geworden en niet meer vloeibaar is, 
haal het er nu uit en laat afkoelen.
Chocolade crème;
Breek de chocolade in stukjes en doe het in een steelpan, voeg de rest toe (ook het water) en roer het goed, zet het nu op een zacht vuurtje totdat het kookt, giet het daarna direct op de vanille crème en laat het hard worden in de koelkast voor minimaal 3 uurtjes, 

hoe langer je de cake in de koelkast laat hoe lekkerder, ik maak hem altijd een nacht van te voren.