Pindakoekjes ceramiek




Ingrediƫnten:
Deeg;
½ kg meel
125 gram boter
Kleine glas bloesemwater
Theelepel poedersuiker
Zout
Water
Groene kleurstof
Rode kleurstof
Vulling;
½ kg pinda’s geroosterd & gemaald
125 gram poedersuiker
Kaneel
Versiering;
Nappage


Bereidingswijze;

Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten). Pak een klein beetje van het deeg, en voeg hier groene kleurstof aan toe, meng dit goed, pak nu weer een klein beetje deeg en voeg hier rode kleurstof aan toe, meng ook dit goed. Laat het deeg voor 5 minuten rusten.

Maak in tussentijd de vulling klaar. Rooster de pinda’s en maal ze daarna fijn, stop dit nu in een kom voeg hier de poedersuiker & kaneel aan toe, meng dit goed. Rol het ‘’witte’’ deeg nu uit in een rechthoekige vorm, rol de pindavulling in een lange dikke staaf en leg deze op het ‘’witte’’ deeg, rol nu het deeg er zo overheen dat het de pindavulling bedekt en je een ronde staaf vorm krijgt. 



Druk het nu voorzichtig plat aan de bovenkant, zodat je een rechthoekige staaf hebt, snij nu met een mes kleine ruiten (zie afbeelding).


Pak nu het ‘’rode’’ deeg, en snij hier middelmatige bloemetjes mee uit, stop deze in de eiwit en plak ze vervolgens op de ruit, pak nu het ‘’groene’’ deeg, en snij hier het kleinste bloemetje uit stop deze ook in de eiwit, en leg deze naast het andere bloemetje. Doe dit met alle koekjes. 


 
Stop ze nu in de oven. Als ze afgekoeld zijn besmeer je ze met nappage.