Tajine van schapenhoofd





Ingrediƫnten;
1 schapenkop (in stukken gesneden)
2 grote uien
2 tomaten
1 teentje knoflook
Peterselie
Koriander
100 gram geweekte kikkererwten
Olijfolie
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
Saffraan
1 theelepel gember
Zout

Bereidingswijze;

Doe de stukken schapenhoofd in een pan (deze heb je van te voren goed gewassen), en voeg een scheutje olijfolie en zout toe.

Laat het op een rustig vuurtje goed rullen, en draai het elke keer om, zodat alle stukken goed bakken.

Voeg daarna de gesneden uien toe en laat deze ook mee bakken.

Als de ui en de stukken vlees goed gebakken zijn, voeg je daarna de kikkererwten, fijngesneden tomaat, knoflook, peterselie , koriander & kruiden toe.

Voeg nu ook een scheutje kokend water toe en laat het geheel op een rustig vuurtje pruttelen, draai de stukken vlees af en toe om zodat alles goed gemarineerd wordt. Voeg daarna kokend water toe totdat alles onderdompelt, en laat het geheel voor ongeveer 1 ½ uur koken.
Dien het daarna op.