Tomatensoep





Ingrediƫnten;
-          1 kilo tomaten
-          1 blikje tomaten puree
-          1 grote ui
-          2 teentjes knoflook
-          2 takken selderij
-          1 geroosterde paprika
-          Beetje peterselie
-          Beetje koriander
-          Zwarte peper
-          Zout

Bereidingswijze;
Snij de ui en knoflook in blokjes en bak dit glazig in wat olijfolie.
Snij nu de tomaten in blokjes en voeg dit toe en laat het 5 minuten meebakken, voeg nu de fijngesneden peterselie, selderij, blikje tomatenpuree, zout & zwarte peper toe en laat het 10 minuten op een rustig vuurtje pruttelen.
Voeg nu 2 liter kokend water toe en laat het op een rustig vuurtje koken (ongeveer 40 minuten).
Als alles gekookt is voeg je de geroosterde paprika toe (deze snij je in blokjes).

Laat de tomatensoep een beetje afkoelen en giet het in een blender, maal het goed fijn. Pak nu een soeppan en leg er een zeef op giet de tomatensoep erin, de schil en pitjes blijven nu allemaal boven.
Voeg nu fijngesneden koriander toe en breng de soep weer aan de kook zodat je de rode kleur weer terug krijgt.
Dien het op in een soepkom