Beshniha




Ingrediƫnten;
-          250 gram boter
-          ½ liter lauwe melk
-          1 vanillesuiker
-          1 bakpoeder
-          4 lepels azijn
-          Snufje zout
-          1 kg meel
-          Honing

Bereidingswijze;
Meng alles met elkaar en kneed het goed, als het deeg hard aanvoelt doe je er wat water bij en kneed je het tot een zachte deeg. Maak er nu staafjes van, 
Pak 1 staafje en rol het uit in een rechthoekige vorm, doe het nu in een spaghettimachine en trek er voorzichtig aan totdat al het deeg eruit is(zie video),
leg de slierten nu op tafel en druk het om de 6cm vast in het midden, snij het met een mes en leg het op een dienblad werk zo al het deeg af.
Pak nu de stukjes en bak ze in de hete olie goud/bruin.
Warm de honing op en doe de beshni7a’s erin en laat het 5 minuten intrekken,
haal het nu uit de honing en serveer het. Je kunt eventueel ook wat sesam of grof gehakte amandelen erover strooien. 
Ps; zonder spaghetti/pasta machine kun je dit helaas niet maken