Sable met sesam & pinda's


Ingrediƫnten;
Deeg;
- 250 gram boter
- 2 ei-gelen
- 1 vanillesuiker
- 1 bakpoeder
- 125 gram poedersuiker
- 160 gram maizena
- 100 gram sesam
- meel
Vulling;
- abrikozenjam
Versiering;
- witte & melkchocolade
- pinda's geroosterd en grof gemalen

Bereidingswijze;
Meng de boter met de poedersuiker en vanille tot een glad mengsel, voeg nu de ei-gelen toe en meng dit, voeg daarna de maizena en sesam toe en meng dit ook goed, voeg als laatst de meel toe dit doe je op gevoel totdat je een goede deeg krijgt die niet kruimelt.
Rol het nu uit en snij er ruitenvormpjes uit, je kunt ook een andere vorm gebruiken. 
Leg op een bakplaat en doe ze op 180 graden voor ongeveer 20 minuten (dit verschilt echt per oven, zodra ze goud/bruin zijn haal je het eruit) laat het nu afkoelen.
Pak nu 1 koekje en smeer er abrikozenjam op,
 leg er nu een ander koekje op,
smeer ook langs de zijkanten abrikozenjam, en haal het koekje nu door de gemalen en geroosterde pinda's, leg op een dienblad.
Pak nu een spuitzak en doe er de chocolade in eerst de witte en maak er kleine gaatje in (ik doe het met een hennanaald) en maak lijnen op de koekjes, doe dit ook met de melkchocolade, en laat het nu hard worden.