Sable met caramel



Ingrediƫnten;
deeg;
- 500 gram boter
- 375 gram poedersuiker
- 4 eieren
- 1 vanillesuiker
- 1 bakpoeder
- meel
Versiering;
- karamel 

Bereidingswijze;
Meng de boter met de poedersuiker & vanillesuiker tot een glad mengsel, voeg nu de eieren toe, meng dit goed, voeg als laatst de meel en bakpoeder toe, doe dit op gevoel totdat je een zachte deeg krijgt.
Rol het uit met een deegroller.
Ga er nu met een streepjes-deegroller eroverheen, eerst verticaal dan horizontaal.
druk de helft met de vormpjes in normale rondjes/bloemetjes. Druk de andere helft ook met de vormpjes in rondjes/bloemetjes met een klein bloemetje/rondje in het midden. Hier heb je speciale vormen voor, mocht je deze niet hebben kun je ook een glas, en een klein dopje van iets gebruiken. 
Besmeer de koekjes met gaatje in het midden met een ei, doe ze nu in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn. 
Besmeer nu het dichte koekje met een karamel laagje en leg er het ''open'' koekje op. 
Deze koekjes zijn erg lekker en makkelijk.