Tonijn in Tajine



Ingrediƫnten;
-          500 gram verse tonijn in stukken gesneden
-          1 courgette
-          2 grote uien
-          2 paprika’s
-          2 wortels
-          100 gram doperwten
-          4 tomaten
-          Koriander
-          Peterselie
-          1 citroen
-          1 peper
-          2 teentjes knoflook
-          Paprikapoeder
-          Zwarte peper
-          Zout
-          Komijn
-          Gemberpoeder
-          Kurkuma
-          Olijfolie
-          Zonnebloemolie

Bereidingswijze;
Doe de tonijnstukken in een kom en marineer deze met 1 geraspte ui, 1 teentje fijngesneden knoflook, de kruiden, beetje olijfolie, peterselie & koriander.
Snij ondertussen de ui, paprika & courgette in schijfjes.
Doe in een steelpan de in schijfjes gesneden wortels en doperwten kook deze voor 10 minuten.
Snij nu de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kom samen met de fijngesneden koriander.
Pak nu de tajine, doe hier olijfolie in en bak de paprika, teentje knoflook en ui een beetje, voeg nu de courgette toe en bak mee,  
daarna doe je de wortels/doperwten erop, doe er nu de tomatenmengsel op, en als laatst leg je de tonijnstukken erop, versier het nu met wat paprikaschijfjes, schijfjes citroen en een hete peper. Pak nu een kleine kom en doe hier alle kruiden in met een beetje water giet dit eroverheen.
En laat het koken voor ongeveer 30 minuten.