Knoforlia


Ingrediënten;
deeg;
-         ½ kg meel
-         125 gram boter
-         Kleine glas bloesemwater
-         Theelepel poedersuiker
-         Zout
-         Water
-         1 eetlepel pure cacao poeder
Vulling;
-         ½ kg amandelen gekookt & gemaald
-         200 gram poedersuiker
-         1 vanillesuiker
-         Boter
-         Bloesemwater
Versiering;
-         Nappage

Bereidingswijze;
Kruimel de meel & boter goed samen, voeg daarna de bloesemwater, poedersuiker, zout & water toe, en kneed dit goed (ongeveer 10 minuten), verdeel het beslag nu in tweeën voeg aan een deel 1 lepel cacao toe, meng dit goed. Laat het beslag nu voor 5 minuten rusten. Maak in tussentijd de vulling klaar: Meng de Gemalen amandelen met de suiker, vanillesuiker, boter & bloesemwater. Maak hier balletjes van.
Pak nu het witte deeg en rol dit heel dun uit, doe dit ook met het bruine deeg, pak nu het bruine deeg en leg deze op het witte deeg, rol het nu weer een beetje zodat het aan elkaar vast plakt. Maar je wel 2 kanten hebt, een witte en een bruine. Snij er nu vierkantjes uit, (zie vorm).
Pak nu een balletje en leg deze in het midden van een vierkantje, maak er nu het bloemetje vorm van (zie video).
Snij nu een klein bloemetje uit het witte deeg, dompel deze in het eiwit en leg deze op het bloemetje. Snij nu een nog kleinere bloemetje uit het bruine deeg en leg deze erbovenop.
Bak ze nu voor ongeveer 20 minuten in de oven. Als ze afgekoeld zijn besmeer je ze met nappage.

PS; Like mijn pagina op facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Maryams-Kookblog/432251996867438