Sfenj (Marokaanse donuts)



Ingrediƫnten:
1 kilo meel
100 gram fijne smid
1 glas lauwe (volle)melk
1 ei
½  glas olie
Beetje gist (ongeveer 1 eetlepel)
Beetje zout
Lauw water (om mee te kneden)

Bereidingswijze;
Doe alle ingrediƫnten in een kom, behalve het water.
Meng alles door elkaar, en voeg water toe totdat je een zachte deeg hebt, en kneed dit goed voor ongeveer 10 minuten. Voeg nu steeds beetje bij beetje water toe totdat je een bijna vloeibaar mengsel hebt (net zoals oliebollen), let er wel op dat je het niet te vloeibaar maakt, want je moet er nog wel rondjes van kunnen maken. Laat het nu een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is.
Pak nu een grote pan en doe hier olie in en laat de olie heet worden. Maak je handen nat met water of olie, zodat het deeg niet aan je handen plakt, pak nu een stukje deeg en probeer er een mooi rondje van te maken, en maak er daarna een gat in het midden, en maak er zo een mooi mogelijk donut van. En bak deze in de hete olie.

Ps; In het begin zal het niet echt lukken om mooie rondjes te maken, maar je moet gewoon net zolang doorgaan tot het wel lukt, mij lukt het ook nog niet helemaal hahah.