Aardbeienkwarktaart (zonder pakket)


Ingrediƫnten;
-          750 gram aardbeien kwark
-          500 ml slagroom
-          200 gram tarwebiscuit
-          5 gelatine blaadjes
-          Ongeveer 150 gram gesmolten boter
-          Rode kleurstof

Bereidingswijze;
Maal de tarwebiscuit fijn in een blender. Voeg nu de gesmolten boter toe en meng dit goed met elkaar. Bedek een springvorm (26 cm) met bakpapier en doe hier het biscuitmengsel op druk het goed aan elkaar, als het niet blijft plakken voeg je wat meer boter toe. Probeer het zo egaal mogelijk te maken. Doe het nu voor 15 minuten in de koelkast.
Klop de koude slagroom stijf.
Doe de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht worden, verwarm nu een beetje melk (3 lepels) en doe hierin de zacht geworden gelatineblaadjes tot het smelt. en voeg het samen met de kwark en een paar druppels kleurstof aan de slagroom toe.
Mix het nog 2 minuutjes zodat alles goed met elkaar mengt.
Giet het nu boven de biscuit en laat het voor minimaal 4 uurtjes in de koelkast,
versier het met wat toefjes slagroom of fruit naar keuze. 

ps; Like nu ook mijn facebookpagina voor extra receptjes, foto's en updates:
https://www.facebook.com/pages/Maryams-Kookblog/432251996867438