-
750
gram aardbeien kwark
-
500
ml slagroom
-
200
gram tarwebiscuit
-
5
gelatine blaadjes
-
Ongeveer
150 gram gesmolten boter
-
Rode
kleurstof
Bereidingswijze;
Maal de
tarwebiscuit fijn in een blender. Voeg nu de gesmolten boter toe en meng dit
goed met elkaar. Bedek een springvorm (26 cm) met bakpapier en doe hier het
biscuitmengsel op druk het goed aan elkaar, als het niet blijft plakken voeg je
wat meer boter toe. Probeer het zo egaal mogelijk te maken. Doe het nu voor 15
minuten in de koelkast.
Klop de koude
slagroom stijf.
Doe de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht worden,
verwarm nu een beetje melk (3 lepels) en doe hierin de zacht geworden
gelatineblaadjes tot het smelt. en voeg het samen met de kwark en een paar
druppels kleurstof aan de slagroom toe.
Mix het nog 2 minuutjes zodat alles
goed met elkaar mengt.
Giet het nu boven de biscuit en laat het voor minimaal 4
uurtjes in de koelkast,
versier het met wat toefjes slagroom of fruit naar
keuze.
https://www.facebook.com/pages/Maryams-Kookblog/432251996867438