Deeg;
-
500
gram meel
-
1 ei
-
1
bakpoeder
-
1 la
vache qui rit
-
1
lepel azijn
-
1
lepel suiker
-
1
lepel boter
-
Beetje
gist
Vulling;
-
1
rode paprika
-
1
groene paprika
-
1
blikje tonijn in tomatensaus
-
2
uien
-
100
gram fijngesneden olijven
-
Zout
-
Zwarte
peper
Versiering;
-
Ei
-
Sesam/maanzaad
Bereidingswijze;
Doe alles in
een kom en kneed het goed met lauw water.
Laat het deeg nu 5 minuten rusten,
maak er daarna kleine balletjes van en laat deze rijzen.
Maak
ondertussen de vulling klaar, bak de in blokjes gesneden uien in wat olie met
zout en peper, gril de paprika en snij deze ook in blokjes, voeg vervolgens de
overige ingrediƫnten toe en meng alles door elkaar.
Besmeer je
werkvlak met flink wat olie. Als de
balletjes gerezen zijn rol je ze met je handen uit tot een rondje,
besmeer dit
rondje ook weer met flink wat olie en vouw het beneden stuk naar het midden
toe,
doe hier nu weer olie op en vouw de bovenkant er bovenop.
Doe hier nu weer
olie op, en vouw de linkerkant naar het midden toe,
doe hier weer olie op en
vouw als laatst de rechterkant naar het midden toe,
totdat je een klein
vierkantje hebt, doe dit met alle rondjes.
Pak nu een ‘’vierkantje’’
en druk het een beetje met je handen zodat je een wat grotere vierkant krijgt.
Doe hier nu wat van de vulling op en maak het goed dicht met een vork.
Besmeer
ze met ei en strooi er wat sesam/maanzaad overheen.
Doe ze in een voorverwarmde
oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten, dit kan meer of minder zijn ligt
aan je oven. Je krijgt hier 20 stuks uit.
ps; Like nu ook mijn facebookpagina voor extra receptjes, foto's en updates:
https://www.facebook.com/pages/Maryams-Kookblog/432251996867438
ps; Like nu ook mijn facebookpagina voor extra receptjes, foto's en updates:
https://www.facebook.com/pages/Maryams-Kookblog/432251996867438