Deeg;
-
500
gram fillodeeg (warka)
Vulling;
-
1 kg
garnalen
-
1 kg
inktvis
-
1 kg
witte vis (zonder graat)
-
300
gram Chinese mie
-
2
uien
-
3
rode paprika’s
-
2 ingelegde
citroenen
-
2
citroenen (sap)
-
250
gram champignons
-
6
teentjes knoflook
-
100
gram groene olijven
-
1 bos
peterselie
-
1 bos
koriander
-
Sojasaus
-
1
eetlepel Sambal
-
Zeezout
-
1
eetlepel Paprikapoeder
-
1
eetlepel Komijn
-
1
theelepel Zwarte peper
-
1
theelepel Korianderpitjes (fijngemalen/fijngestampt)
-
3
eetlepels Viskruiden
-
100
ml Paprikapoeder olie (deze kan jezelf maken door 100 ml zonnebloemolie te
mengen met 1 theelepel paprikapoeder en dit een nachtje laten intrekken)
-
Boter
-
1 ei
Versiering;
-
Kaas
-
Schijfjes
citroen
-
Garnalen
Bereidingswijze;
Kook de
garnalen gaar in water en haal ze eruit, gooi het water niet weg maar kook
hierin in de mie. Kook ook de inktvis
gaar in water, en stoom de witte vis gaar (deze heb je wel van te voren
schoongemaakt en in grote stukken gesneden).
Pel nu de garnalen en leg apart. Snij
de inktvis in blokjes en leg ook apart. Breek de witte vis in grove stukken met
je handen en leg ook apart.
Pak nu een grote pan en doe hier wat olijfolie en
een flinke scheut sojasaus in. Rasp 2 grote uien fijn en voeg dit toe, bak dit
in de olie goud/bruin.
Schil de paprika's en verwijder de pitjes en maal fijn,
voeg dit aan de uien toe, schil ook de knoflook en maal /stamp deze fijn voeg dit toe,
snij de champignons in schijfjes en
voeg ook deze toe en laat op een zacht vuurtje bakken.
Pak nu een blender en
doe hierin de ingelegde citroenen(alleen de schil), citroensap, groene olijven,
peterselie & koriander maal dit allemaal fijn en voeg dit ook toe in de
pan.
Voeg als laatst de kruiden & sambal toe, zet het vuur zacht en laat
het nog ongeveer een kwartiertje pruttelen.
Pak nu de garnalen en voeg wat van
de saus eraan toe meng dit goed, en doe het 5 minuten in de oven op 200 graden.
Pak nu de inktvis en doe hier ook de
saus bij meng dit ook goed, en doe het ook 5 minuten in de oven op 200 graden.
Pak als laatst de witte vis en voeg hier ook wat saus aan toe, meng dit
voorzichtig en doe ook deze 5 minuten in de oven op 200 graden.
Pak nu een hele
grote kom en knip hierin de mie, voeg de saus, inktvis & garnalen toe en
meng deze goed (de witte vis voeg je niet toe!).
Pak nu een ronde bakvorm en
besmeer deze met boter en paprikaolie(zie foto) (dit zorgt voor een erg mooie rode gloed
op de pastilla).
Leg er nu de eerste fillodeegvel/warqa op met de
helft naar buiten, doe dit met alle 4 de vellen. Besmeer in het midden weer met
de paprikaolie,
en leg er het vismengsel in. Pak nu de witte vis en bestrooi het
erbovenop.
Vouw alle vellen die ’’ buiten’’ zitten weer naar het midden toe, en
besmeer dit met boter, paprikaolie & ei en leg er een fillodeegvel/war9a
bovenop,
werk het nu naar binnen toe en maak er een mooi rondje van (zie video), besmeer deze ook met paprikaolie en boter.
Doe het nu in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 a 20
minuten, totdat de bovenkant een mooie kleur heeft en goud/bruin is. Haal de
pastilla er nu uit en draai het om (zodat je aan beide kanten een krokante laag
hebt), dit doe ik door een dienblad op de bakvorm te zetten en het te draaien, doe
het daarna weer omgedraaid terug in de bakvorm, (pas wel op want dit is erg
heet en warm!) en zet het 5 minuutjes terug in de oven totdat ook deze kant
goud/bruin is. Haal de pastilla eruit en strooi er de geraspte kaas gelijk op zodat
het smelt, versier het met wat plakjes citroen en garnalen.